Garage Koppers

Over ons

Wie zijn wij

Van toen tot nu

Toen mijn opa, Herman Koppers, op zijn knieën onderin het ruim van een schip zijn zuurverdiende weekloon tussen de olie en viezigheid vandaan peuterde( het loon dat zijn baas voor de ‘grap’ door het ruim gegooid had ), wist hij het zeker: ”Ik ga voor mezelf beginnen”. In 1925 was het een feit; De Brandaris was geboren. Die naam siert nog steeds het pand aan de Dorpsstraat 75.

In het bedrijf werden niet alleen scheepsmotoren onderhouden maar bijna alles waar een motor in zat. Van de bluspomp van de brandweer tot de auto’s van “vooraanstaande” Warmonders.

Toen later de 3 zoons van Herman Koppers in het bedrijf kwamen werken, (dit was overigens vanzelfsprekend) werd er steeds meer aan de toen in opkomst zijnde auto’s gesleuteld. Jan Koppers nam voornamelijk de schepen voor zijn rekening terwijl Gerard en Henny (mijn vader) zich steeds meer in de auto’s gingen specialiseren.

Henny Koppers junior, de zoon van Gerard werd ook door het auto- virus gegrepen zodat de 3de generatie in het bedrijf een feit was. Na jaren plezierig werken heeft hij in 1988 zijn monteurs carrière opgegeven om beroeps brandweerman te worden. Dit heeft hij met veel plezier gedaan en geniet nu van zijn pensioen.

Toen in de jaren 80 de broers Gerard en Jan onverwachts op veel te jonge leeftijd kwamen te overlijden, hebben mijn ouders besloten het bedrijf voort te zetten. Dit was een moeilijke periode. Eind jaren 80 zijn mijn broer Mike, mijn neef Marco (de zoon van Jan Koppers) en ik, Patrick, in de zaak gekomen.

Marco deed voornamelijk de schepen Mike en ik de auto’s. (hoe kan het zo lopen). In deze periode zijn er veel veranderingen doorgevoerd om met de tijd mee te kunnen gaan. Ook werd de naam van het bedrijf veranderd in Garage Koppers.

Het onderhouden van scheepsmotoren en buitenboordmotoren werd definitief gestopt toen Marco in 1999 naar Denemarken emigreerde om daar een boeren bedrijf op te zetten. Sindsdien richten wij ons alleen nog maar op het verkopen en onderhouden van alle merken auto’s.

Henny Koppers sr. was tot aan zijn overlijden in 2011 nog dagelijks in het bedrijf te vinden. Waar hij zich voornamelijk bezig hield met het halen van onderdelen en het onderhouden van het gebouw.

De huidige bezetting van het bedrijf telt 5 personen. Namelijk; Mike, Arjan, Jet, Tim en ik. We hopen zo nog lang door te kunnen gaan en u de service te kunnen blijven geven die u van ons gewend bent.

Graag tot ziens, Patrick Koppers

“Waar service nog heel gewoon is”

Even voorstellen

Ons Team

Mike Koppers

Eigenaar

Patrick Koppers

Eigenaar

Jet Rolfes

Administratie

Arjan van Leeuwen

Werkplaats

Tim de Winter

Werkplaats

Contact