Garage Koppers

Diensten: Airco service

Airco service

Een goed werkende airco zorgt niet alleen voor comfort in de auto. In de zomer zorgt de airconditioning uiteraard voor afkoeling op een warme dag. Alleen een raampje open zetten is niet altijd even behulpzaam.

Maar wat veel mensen niet weten is dat airconditioning ook van groot belang is in de winter. Airconditioning helpt met beslagen ramen en het weer vrij kunnen maken van condens. Goed zicht op de weg is van grootbelang voor de veiligheid van weggebruikers maar ook zeker die van u zelf.

Wilt u in de winter en zomer optimaal gebruik kunnen maken van de airco in uw auto? Breng uw auto dan langs bij Garage Koppers, wij helpen u hier graag verder mee.

Waarom Airco onderhoud?

Goede onderhoud van uw airco voorkomt verspiedingen van bacteriën en allergieën. Luchtvochtigheid is hier erg belangrijk, ideaal is een luchtvochtigheid tussen 45% tot 60%. Mocht dit percentage lager ligger bent u vatbaarder voor bacteriën en virussen in de auto.

Heeft u last van allergieën? Dan is het reinigen van uw luchtfilters in de airco van belang. Mocht u hier te lang mee wachten, komt er veel stof te liggen in de filters. Niet alleen zorgt dit voor de verspreiding van stofdeeltjes maar vermindert het ook de werking van de airco.

Het regelmatig laten reinigen van de airconditioning van de auto kan u geld besparen op langer termijn. Door het regelmatig onderhouden is de airconditioning energiezuiniger en zal het minder snel stuk gaan.

Airco onderhoud

Wij raden u aan om de airco om het jaar te laten controleren. Dit kunt u combineren met de grote beurt van de auto. Hierbij zal het interieur vervangen worden. Verder zal er om het jaar koudemiddel worden bijgevuld in de airco.

Mochten wij tijdens een onderhoudsbeurt tegen problemen van uw airco aanlopen, dan zullen wij u altijd eerst op de hoogte stellen.

Waarom Garage Koppers

Waar service heel gewoon is

  • Al 97 jaar vertrouwen
  • Transparant advies
  • Altijd betrouwbaar occasions
  • Hoge kwaliteit altijd beloofd

Airco geurbehandeling

Zeker in de wintermaanden wordt een airco minder vaak gebruikt in de auto. Dit kan zorgen voor ophoping van stof en bacteriën in de filters van uw airconditioning. Mocht u na lang geen gebruik te hebben gemaakt van de airco deze weer aanzetten, kan dit zorgen voor ongewenste geurtjes in de auto. Niet alleen zijn de geurtjes niet fijn maar zorgt dit ook voor verspreiding van virussen en bacteriën in de auto.

Na lang geen gebruik te hebben gemaakt van de auto is het belangrijk deze te laten reinigen. Hierbij kan het koelmiddel worden bijgevuld.

tips voor gebruik van de airco

  • Gebruik uw airco het hele jaar door.
  • Laat uw airco elk jaar nakijken.
  • Laat de pollenfilters van uw airco om het jaar reinigen en bijvullen met koelmiddel.
  • Zet de airco 5 minuten voor u op bestemming bent aangekomen uit, dit voorkomt nare geurtjes.
  • Zet met een zomerse dag eerst alle ramen open zodat de hete lucht in de auto kan ontsnappen, hier door hoeft de airco minder hard te werken.
Contact